Älykäs nosturinohjaus testissä

Olemme kehittäneet metsäkonenosturin puomiston älykkään ohjauksen, jota testataan nosturivalmistaja Mesera Cranes Finland Oy:n suunnittelemassa täysin anturoidun nosturin prototyypissä. Uusi nosturin Tip Control -ohjausjärjestelmä perustuu xCranes ohjausjärjestelmäämme, joka on  avaimet käteen -ratkaisu liikkuvien työkoneiden kuormainten sähköiseen ohjaukseen; on sitten kyse puutavaraautosta, metsäkoneesta tai metsäperävaunun kuormaimesta. xCrane perusjärjestelmään on saatavilla PLUS-ominaisuus mikä antaa normaalille puomistolle liikeratapuomiston ominaisuudet ja nyt uusimpana PRO -ominaisuus eli Tip Control ohjaus.

Tip Control -järjestelmällä varustettu nosturi tekee automaattisesti useita liikkeitä yhdellä ohjausvivun liikkeellä. Testikäytössä oleva Mesera F71 FT 100 i -nosturi on varustettiin antureilla
ja Technionin sähköisellä xCrane PRO -ohjausjärjestelmällä. Nosturin jokainen liikesuunta on siten anturoitu. Järjestelmän ansiosta yksi vivunliike ajaa automaattisesti kolmea nosturin sylinteriä jolloin enää ei tarvitse antaa erikseen käskyä jokaiselle puomiston osalle vaan automatiikka hoitaa kaiken.

Tip Control ohjausjärjestelmä tehostaa ja helpottaa kuormatraktorityöskentelyä mahdollistaen tuottavamman nosturityöskentelyn tunnista ja päivästä toiseen. Se myös nopeuttaa kokemattomampien kuljettajien työhön oppimista sekä antaa selkeitä etuja myös kokeneiden käyttäjien tekemiseen lisäten samalla turvallisuutta.

Lue aiheesta artikkeli metsäalan ammattilehdestä, sivut 42-43

 

 

Viimeisimmät artikkelit

Oletko kiinnostunut koodaamisesta ja uuden sukupolven autonomisten ohjausjärjestelmien kehittämisestä innovatiivisessa ja kehityksen eturintamassa kulkevassa toimintaympäristössä? Haemme nyt ohjelmist… Lue lisää