Mira - Kokoonpanotyöntekijä

 

Entinen työkaverini vinkkasi alun perin hakemaan töihin Technionille ja aloitin täällä ensin vuokrafirman kautta vuonna 2011. Vuoden päästä aloituksesta minut vakinaistettiin Technionin kirjoille.

Tyypilliseen työpäivään kuuluu johtosarjojen kokoonpanoa, ja perustehtävä ei ole juurikaan muuttunut vuosien varrella, mutta kokemuksen myötä pääsee välillä tekemään myös joitakin vaativampia kokoonpanotehtäviä. Sen sijaan työni on monipuolistunut uusien työntekijöiden työhönopastuksen myötä. Olen toiminut työhönopastajana jo vuosia, ja sitä kuuluu käytännössä jokaiseen päivään. Uusien työntekijöiden aloittaessa opastusta on enemmän, mutta miltei päivittäin vastaan myös jo pidempään meillä työskennelleiden työntekijöiden kysymyksiin.

Usein kokoonpanotyö mielletään linjatyöksi, mutta Technionilla se on itsenäistä käsityötä, jossa tehtävä otetaan työjonosta vastaan, haetaan tarvikkeet ja tehdään kyseinen työvaihe valmiiksi.  Välillä voi myös itse vaikuttaa siihen, haluaako tehdä samaa johtosarjaa useamman kappaleen kerralla vai vaihtaako seuraavaksi toisen tyyppiseen tehtävään.

 

   

 

Kokoonpanotyössä pidän siitä, että pääsen näkemään kätteni jäljen ja huomaan, kun valmista tulee. Työ on vähän kuin legoilla rakentamista: ensin edessä on vain kasa osia, mutta käsissäni niistä muodostuukin kokonaisuus, jolla on selkeä käyttötarkoitus.

Meillä opit työhön nopeasti, sillä saat yksilöllisen perehdytyksen, ja tukea on aina tarjolla. Jos kokoonpanotyö kiinnostaa sinua, mutta mietit sitä, ettet ole ennen vastaavaa tehnyt, ei tarvitse pelätä, ettetkö pärjäisi työssä, jos vaan ”perussorminäppäryys” löytyy vaikkapa käsityöharrastuksen kautta.

Technionilla arvostan sitä, että työaika joustaa muun elämän tarpeiden mukaan. Kokoonpanotyö tehdään päivätyönä ja meillä on liukuva työaika. Myös loma-ajat saa yleensä joustavasti sovittua siihen, missä kohtaa haluaakin lomailla.

Kivointa työssäni on uusien työntekijöiden opastaminen ja erityisesti se, kun huomaan, että uusi työkaveri saa kiinni hommasta. Minulle tärkeää on se, että voin koko ajan kehittää työtäni eteenpäin, ja Technionilla työntekijöiden kehitysehdotuksia kuunnellaan. Keskeisiä onnistumisia työssäni ovatkin olleet tilanteet, kun joku esittämäni parannusehdotus on edennyt, ja voin päivittäin todeta, että homma etenee paljon sujuvammin nimenomaan minun ehdotuksestani lähteneen muutoksen jälkeen.

 

Kiinnostaako sinua ura Technionilla?

Ota yhteyttä tai lähetä avoin hakemuksesi suoraan osoitteeseen hr@technion.fi.