Joustavuus, toimitusvarmuus ja saumaton kommunikointi yhteistyön perustana – Case Hiab

Technion on tehnyt vuosia yhteistyötä Hiabin kanssa ja toimittanut ohjauselektroniikkaa, johtosarjoja, antureita sekä käyttöliittymiä erityisesti Hiabin Multilift koukkulaitteisiin, joita valmistetaan Hiabin Raision toimipisteellä. Technionin ja Multiliftin yhteistyön perustana ovat toimitusvarmuus ja toiminnan laatu, jotka molemmat on onnistuttu pitämään korkealla tasolla tuotekehityksestä jälkimarkkinointiin.

”Technionin kanssa yhteistyötä on tehty pitkään ja vuosien varrella prosesseja on hiottu molemmin puolin. Olemme molemmat hyötyneet yhteistyöstä ja kehittäneet yhdessä aktiivisesti toimitusten ennustettavuutta ja tehokkuutta”, Logistiikkapäällikkö Matti Juva Cargotec Finland Oy:ltä kertoo. Technionin vahvuutena ovat ollut joustavuus, hyvä toimitusvarmuus ja saumaton kommunikointi, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä ominaisuuksia yhteistyölle.

Technionin ja Hiabin tuotekehitysyhteistyö on tiivistä, sillä Hiabin tuotteet päivittyvät säännöllisin väliajoin. Hiabin vaihtolavatuotteet käyvät kaikkiin kuorma-autoihin, mutta kuorma-auton malli on tiedettävä Multilift-laitetta tilattaessa. Näin tuote voidaan räätälöidä kuorma-auton vaatimukset huomioon ottaen. Siten myös Technionin toimittamien osien tarve vaihtelee riippuen asennettavasta laitteesta.

”Technion on investoinut oman tuotannon kehitykseen ja tämä on ollut yksi osatekijä tuloksellisessa yhteistyössä ”, Matti toteaa. Matilla on takanaan jo lähes kahdenkymmenen vuoden mittainen ura Cargotecilla, ja nykyisin hänen vastuullaan Multiliftin logistiikkapäällikön toimenkuvassa ovat esimerkiksi toimittajien yhteistyö ja sisälogistiikka. Hiabin omista vahvuuksista puhuttaessa esille tulevat laadukkaat tuotteet, toimitusvarmuus, joustavuus ja lyhyet toimitusajat. ”Toimitamme satoja laitteita kuukausittain, ja meidän tukenamme on erittäin osaava maailmanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto”, Matti kertoo.

Hiab on osa Cargotec konsernia, jonka muut liiketoiminta-alueet ovat McGregor ja Kalmar.
Hiab tarjoaa ajoneuvojen kuormankäsittelylaitteita, älykkäitä palveluja ja digitaalisia ratkaisuja mm. maanrakennuksen, logistiikan ja jätteenkäsittelyn tarpeisiin. Hiabin Raision toimipisteen valmistamien Multilift vaihtolavalaitteiden, kuten koukku- ja keinukippilaitteiden, myynnistä merkittävä osuus menee vientiin.

Lue lisää Hiabin tuotteista www.hiab.com/fi-FI/multilift/

Viimeisimmät artikkelit

xCrane PRO – Edistynein kuormaimenohjausjärjestelmämme

xCrane PRO on jo jonkin aikaa ollut metsäjärjestelmiemme lippulaiva. Älykäs kärkiohjaus ja kestävät komponentit mahdollistavat vertaansa vailla olevan kuormaimenohjausjärjestelmän ammattikäyttöön. Jär… Lue lisää

Messuvuosi 2024

Olemme tänä vuonna tuttuun tapaan mukana oman alamme johtavilla ammattimessuilla. Messuilla pääset tutustumaan viimeisimpiin ratkaisuihimme sekä inspiroitumaan mielenkiintoisista teknologioista. Messu… Lue lisää

Kuluneen vuoden kohokohdat

Vuosi 2023 oli täynnä tapahtumia ja olemme yhdessä sidosryhmiemme kanssa saavuttaneet paljon hienoja asioita. Päätimme listata näitä kohokohtia ja kerrata vuoden 2023 aikaansaannoksia ennen kuin siirr… Lue lisää