Erno - Taloushallinnon kesätyöntekijä

 

Aloitin Technionilla taloushallinnon kesätyöntekijänä kesäkuun 2022 alussa, joten nyt haastatteluhetkellä työkokemusta on ehtinyt kertyä vasta muutama viikko. Kesätyöni jatkuu elokuun loppuun.

Päädyin Technionille LinkedInistä bongaamani työpaikkailmoituksen kautta ja pesti kuulosti omiin opintoihin sopivalta. Opiskelen parhaillaan Vaasan yliopistossa kauppatieteiden maisteriksi. Opintoja on nyt takana neljä vuotta ja kandivaihe alkaa olla valmiina. Pääaineeni on taloustiede ja sivuaineena opiskelen laskentatoimea ja rahoitusta. Tulevaisuudessa haluaisin ehkä työskennellä yritys- tai pankkimaailmassa, ja muun muassa data-analyysi kiinnostaa minua.

Kesätyöni Technionilla tulee hyödyttämään minua erityisesti sivuaineopintojeni suhteen: saan arvokasta kokemusta siitä, miten taloushallinnon prosessit yrityksissä käytännössä menevät. Kaikkea ei voi oppia koulun penkillä, ja kesätyöni tuleekin täydentämään opintojen kautta hankkimaani osaamista melkoisen harppauksen.

 

     

 

Työhöni kuuluu laskujen kirjaamista ja tilausten käsittelyä, mutta myös kaikkea mahdollista muuta taloushallinnon tehtävää. Lisäksi tehtäviini tulee kuulumaan yrityksessä käytettävien ennuste- ym. excel-pohjien kehittämistä. Tässä pääsen hyödyntämään osaamistani excel-makrojen kanssa ja työstäni on iso hyöty yrityksen prosessien kehittämisessä.

Tyypillinen työpäivä sisältää laskujen kirjaamista ja päivä alkaakin yleensä sähköpostiin tulleiden uusien laskujen tarkastamisesta. Työnkuvaani kuuluu myös kuljetusten tilauksia silloin tällöin.

Tässä kohtaa alkukesää on vielä vaikea sanoa, mistä tulee kesän aikana suosikkitehtäviäni, ja mitkä alkavat elokuussa tuntumaan enemmän peruskauralle. Nyt kaikki tuntuu vielä uudelle ja mielenkiintoiselle, mutta ainakin veikkaan jo nyt, että excelien kanssa kikkailut tulevat olemaan yksi suosikeistani.

Ensivaikutelmani työyhteisöstä on se, että täällä on mukavat työkaverit ja ilmapiiri on rento. Täällä on uutenakin työntekijänä helppo päästä heti tutuiksi kaikkien kanssa

 

Kiinnostaako sinua ura Technionilla?

Ota yhteyttä tai lähetä avoin hakemuksesi suoraan osoitteeseen hr@technion.fi.