Det gågna årets höjdpunkter

Året 2023 var fullt av händelser och tillsammans med våra intressenter har vi uppnått många fantastiska framsteg. Vi beslutade att sammanställa dessa höjdpunkter och gå igenom prestationerna under 2023 innan vi tar oss an det nya året och dess utmaningar.

  • Vårt senaste skogssystem, LtCrane, lanserades. LtCrane är vårt mest kompakta skogssystem och kompletterar vårt produktutbud med en enkel och kostnadseffektiv implementation utan att kompromissa med kvalitet och tillförlitlighet.
  • E-mobilitetsimplementeringar har blivit ett av de mest betydande projekten inom Hydac Group detta år. Med våra egna lösningar har vi hjälpt våra kunder att minska CO2-utsläppen i deras maskiner och utrustning.
  • Vi deltog i följande mässor: Swedish Forestry Expo (Stockholm), Alihankintamessut (Tammerfors), Teknologiamessut (Helsingfors) och Agritechnica (Hannover).
  • Resurserna i vårt produktutvecklingsteam stärktes under första halvåret när två nya mjukvaruutvecklare, en produktutvecklingschef och en systemarkitekt började hos oss. Vi införde också en ny, agil och teambaserad projektmodell i produktutvecklingen och förbättrade dokumentationspraxis. Målet är att stärka både vår egen och våra kunders konkurrenskraft samt kundnöjdhet.
  • Vår försäljningsavdelning stärktes när Niko Ranta tillträdde som produktchef för våra skogssystem. Niko kommer att leda xCrane-, LtCrane- och Logger-produktfamiljerna och vi kommer att höra mer om dessa under det kommande året.
  • En teambaserad arbetsmodell infördes i produktionen med syfte att förbättra kommunikationen inom teamet och mellan teamet och ledningen, möjliggöra snabbare beslut och hjälpa till med hanteringen av arbetsbelastning och arbetskö.
  • Vi inledde regelbundna förmänsevenemang tillsammans med Hydac Oy:s förmän för att utveckla och stödja ledningsarbetet.
  • Ett nytt HR- och tidrapporteringssystem infördes för att harmonisera personal- och tidrapporteringspraxis mellan olika funktioner och platser. Vi förnyade också vår interna kommunikation genom att introducera Teams även i produktionen.
  • Vi uppdaterade vårt motions- och kulturförmånssystem genom att övergå till Epassi och inkludera hälsoförmåner utöver motion och kultur. Mot slutet av året påbörjade vi en provperiod där vi erbjöd personalen möjlighet att använda en timme per vecka av arbetstiden för motion.
  • Vi hade olika samarbeten med olika läroanstalter. Vi erbjöd ämnen för examensarbeten eller yrkeshögskoleavhandlingar till tre studenter och fick viktig information för att utveckla vår verksamhet. Vi träffade även studenter vid olika tillfällen, såsom på Rasekos sommarjobbsinfo för studerande inom elbranschen, vid Raisio-rekrymässorna, Åbo Akademis Företagssafari, samt vid Tammerfors universitets Företagsdagar och IHA Career Days. Dessa samtal gav oss värdefulla insikter för att förbättra vår arbetsgivarbild och hjälpte oss att hitta entusiastiska sommarjobbare. Totalt arbetade 10 sommarjobbare inom produktionen och en i vårt produktutvecklingsteam under sommaren.

Slutligen vill vi tacka våra kunder och samarbetspartners för deras förtroende och samarbete under det gångna året. Vårt kunniga och engagerade personal, i kombination med starka kundrelationer, skapar en stabil grund för gemensam framgång även nästa år.

 

Senaste artiklar

FinnMETKO24 – Elektrifiering och smarta styrsystem

Augusti närmar sig snabbt, och med det också FinnMETKO24-mässan. Mässan hålls den 29-31 augusti i Jämsä och samlar alla de största namnen inom skogsmaskinsindustrin. Vår imponerande monter finns på pl… Läs mera

Är du vår nästa HR-specialist?

Vi utökar vårt team med en talangfull HR-specialist! Nu har du chansen att visa upp din expertis i en dynamisk och innovativ miljö. Den officiella ansökningsprocessen öppnar efter sommaren, men vi vil… Läs mera

Mässåret 2024

Vi deltar i år igen på branschens ledande fackmässor. På mässorna får du möjlighet att bekanta dig med våra senaste lösningar och bli inspirerad av intressanta teknologier. Mässåret börjar med Future… Läs mera