Testning av smart bomkontroll tillsammans med Mesera

Vi har utvecklat ett smart kranstyrningssystem för mobila kranar som testas av kranproducenten Mesera Cranes Finland i deras nya kranprototyp. Det nya systemet för bomspetsstyrning har utvecklats från vårt xCrane-system, som är en nyckelfärdig lösning för elektriska styrningssystem för mobila kranar. Det finns nu en PLUS-egenskap tillgänglig för xCranes bassystem som ger det normala kranstyrningssystemet parallella bomstyrningsegenskaper. Som nyaste egenskap finns även PRO-egenskapen för bomspetsstyrning.

En kran med bomspetsstyrning gör automatiskt flera rörelser med en styrspaksrörelse. Meseras testkran utrustades med Technions elektiska xCrane PRO styrningssystem. Tack vare det nya systemet rör en styrspaksrörelse alla tre krancylindrar. Det här innebär att varje bomdel inte behöver styras separat, utan istället sköts allt automatiskt.

Bomspetsstyrningssystemet gör kranarbete enkare och effektivare, vilket leder till mer produktivt kranarbete varje timme och varje dag. Det gör även inlärningen snabbare för oerfarna kranförare och erbjuder tydliga fördelar även för erfarna kranförare i form av ökad säkerhet.

Läs hela artikeln i Metsäalan ammattilehti på finska på sidorna 42-43

Senaste artiklar

Se en praktisk xCrane tutorial skapad av vår samarbetspartner i Kanada, Les Équipements Marquis inc. Läs mera
Vi var glada över att se både nya och gamla besökare på mässan. En av lösningarna vi introducerade på mässan är vårt xCrane PRO styrningssystem med kranspetsstyrning. Lätt att använda, exakthet och jä… Läs mera
Juha Korhonen har anslutit sig till vårt tekniska supportteam inom applikationer för skogsbruk. Juha har mångsidig erfarenhet av skogsmaskiner och har bland annat arbetat för Ponsse och Pentin Paja. M… Läs mera