Flexibilitet, leveranssäkerhet och sömlös kommunikation som grund för samarbete – Case Hiab

Technion har i flera år samarbetat med Hiab och levererat styrningselektronik, kablage, sensorer och användargränssnitt speciellt till Hiabs Multilift krokmaskiner, som tillverkas i Hiabs fabrik i Reso. Technions och Multilifts samarbete grundar sig på leveranssäkerhet och driftskvalitet, som båda har hållits på en hög nivå från produktutveckling till marknadsföring.

”Vi har samarbetat med Technion under en lång tid och under årens lopp har processerna slipats från bägge håll. Vi har båda gynnats av samarbetet och tillsammans aktivt utvecklat leveransernas förutsägbarhet och effektivitet”, berättar Cargotec Finlands logistikchef Matti Juva. Technions styrkor har varit flexibilitet, leveranssäkerhet och en sömlös kommunikation, som är vitala egenskaper för samarbetet.

Technions och Hiabs produktutvecklingssamarbete är kompakt, eftersom Hiabs produkter uppdateras regelbundet. Hiabs lastväxlare passar alla lastbilar, men man måste veta lastbilens modell vid beställning av en Multilift-maskin. På så sätt kan produkten skräddarsys genom att beakta lastbilens krav. Därför varierar även behovet av Technions delar, beroende på maskinen i fråga.

”Technion har investerat i sin egen produktionsutveckling och detta har varit en orsak till vårt framgångsrika samarbete”, förklarar Matti. Matti har en nästan 20 år lång karriär på Cargotec bakom sig, och nuförtiden hör bland annat leverantörssamarbete och inre logistik till hans ansvarsområden som Multilifts logistikchef. Till Hiabs egna styrkor hör produkter av hög kvalitet, leveranssäkerhet, flexibilitet och korta leveranstider. ”Vi levererar hundratals produkter varje månad och som stöd har vi ett extremt kunnigt globalt försäljnings- och servicenätverk”, säger Matti.

Hiab är en del av Cargotec-konsernen, vars andra affärsområden är McGregor och Kalmar. Hiab erbjuder lasthanteringsmaskiner för fordon, smarta tjänster och digitala lösningar bl.a. för markbyggnad, logistik och avfallshantering. Av Hiabs Multilift lastväxlare som tillverkas i Reso går en stor del av försäljningen till export.

Läs mer om Hiabs produkter på: https://www.hiab.com/sv-SE/multilift/

Senaste artiklar

Vi tackar alla våra kunder och samarbetspartners för det gångna året. Vi fortsätter med traditionen att stöda finska barn under jultiden för vi vet hur viktig julen är för barn. Läs mera
Se en praktisk xCrane tutorial skapad av vår samarbetspartner i Kanada, Les Équipements Marquis inc. Läs mera